image

توهین و افترا | مشاوره تلفنی با وکیل متخصص فحاشی در بابل

باسلام احتراما اینجانب سید سجاد رزاقی موسوی وکیل دعاوی کیفری اعم از فحاشی و توهین و افترا فعال در سامانه وکیل نوین در شهرستان های آمل و بابل میباشم در این مقاله سعی دارم در خصوص جرم توهین و افترا نکات مهمی رو عرض کنم لذا توصیه میکنم تا آخر مقاله همراه ما باشید ، ضمنا بیان کنم که چنانچه دنبال وکیل متخصص دعاوی توهین ، تهدید ، فحاشی و افترا  در شهر خودتان هستید توصیه میکنم حتما اینجا رو کلیک کنید تا در لحظه بهترین وکیل متخصص دعاوی توهین و افترا ، تهدید رو توی شهرتون معرفی و پیامک بشود و همین الان بتونید تلفنی صحبت داشته باشید 

دور از ذهن نیست اگر بگوییم انسان ها برای آبرو و حیثیت خود، بیش از مال خود ارزش قائلند. بنابراین از هیچ تلاشی جهت حفظ آن فروگذار نمی کنند. شاید روش های سابق برای احقاق آبروی از دست رفته با منازعات بیشتری همراه بود اما با پیشرفت بشر و تمدن می توان از راه های حقوقی جهت رسیدگی به جرم توهین و افترا اقدام نمود. امروزه جرم توهین و افترا در اکثر نظام های حقوقی تعریف شده است. بدین ترتیب مردم می توانند به طرق قانونی و با کمترین درگیری از حیثیت خود دفاع نمایند.

توهین و افترا در قانون مجازات جز مباحثی میباشد که دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد اما در رابطه با برخی از موارد همچون تعیین مجازات توهین و افترا در فضای مجازی، توضیح دقیق و جامعی ارائه نشده است اما تفسیر و تحلیل دقیق مطالب توهین و افترا در قانون، می توان گفت که فرقی نمیکند اهانت به صورت شفاهی باشد یا کتبی، در هر صورت با اثبات این جرم در حضور محاکم قانونی میتوان فرد متهم را مجازات کرد. طبق ماده ی 54 قانون آیین دادرسی ، دادگاه های محل وقوع جرم، صالح به رسیدگی میباشند.

 

مشاوره حضوری رایگان و یا مشاوره تلفنی با وکیل

تنها کافیست فرم ذیل را پر کنید ظرف حداکثر نیم ساعت باشما تماس گرفته میشود و نزدیک ترین وکیل به شما معرفی میگردد.

این دو جرم در قانون مجازات دارای نکات و قواعد بسیار زیادی میباشند. برای مثال میتوان به این نکته اشاره کرد که توهین به دو نوع زیر تقسیم میشود:

توهین حدی: اصولا مجازاتش از سوی شارع مقدس تعیین شده است.
توهین تعزیری:مجازات آن به طور دقیق توسط شارع مقدس تعیین نشده است و باید قاضی با مشاهده نوع جرم و شدت آن مجازات آن را تعیین کند.

هر کسی به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا بوسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید به جز در موارد خاص محکوم خواهد شد و در قانون مستجوب مجازات است.


جه زمانی توهین جرم محسوب می شود ؟

از شروط احقاق جرم افترا این است که فرد اتهام زننده، نتواند عمل مجرمانه ای را که به شخص مقابل نسبت می دهد اثبات نماید. در غیر اینصورت اگر صحت تهمت وی ثابت شود، وی دیگر مرتکب جرم توهین نشده است.

از سوی دیگر از منظر عرفی مفهوم توهین، موقعیت و شخصیت مخاطب تأثیر بسیاری در احتساب یک لقب به عنوان افترا دارد. به عنوان مثال اگر ما به یک فرد سالم لقب دیوانه بدهیم، اقدام به توهین به وی نموده ایم، اما اگر به یک بیمار روانی این لقب را بدهیم، از منظر عرفی، توهینی انجام نشده است. اما ممکن است از لحاظ انسانی امر پسندیده ای نباشد.

در قانون توهین به عنوان یک جرم مطلق حساب می شود. به این معنی که حتی اگر توهین به یک فرد، موجب آزردگی خاطر یا سلب آبروی وی نشود، بازهم در صورتی که مصادیق جرم توهین انجام شده باشد، فرد مرتکب به عمل افترا شده است.

مجازات جرم توهین به دیگران چیست ؟ 


در ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، اهانت به اشخاص اگر موجب حد قذف نباشد، مجازات حداکثر ۷۴ ضربه شلاق یا ۱۵۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جزای نقدی را در بر میگیرد.

همچنین در ماده ۶۰۹ همین ماده در مورد توهین به مقامات و سران سه قوه و … مجازات ۳-۶ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق یا ۵۰ هزار تا ۱ میلیون ریال جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

انواع توهین و افترا


قانون ۲ نوع جرم توهین را تعریف نموده است:

  1. افترای قولی
  2. افترای فعلی


جرم افترای قولی: به عمل به کار بردن الفاظ مشمول شرایط جرم توهین و نسبت دادن آن به شخص دیگر به صور زبانی یا نوشتاری و چاپی است. افترای قولی در قانون در مواردی که فعل نسبت داده شده موجب حد نباشد، مجازات حبس از یک ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق را دارد. در مواردی که فعل نسبت داده شده موجب حد باشد، مانند زنا و …، قانون آن را جرم قذف نامیده و مجازات تا ۸۰ ضربه شلاق را برای آن در نظر گرفته است.

افترای فعلی: به صورتی است که فرد اتهام زننده برای عمل خود، به نوعی هرگونه آلات و ابزار جرم به فرد دیگر نسبت دهد به صورتی که وی، این وسایل را در محیط کار، منزل، کیف یا جیب فرد قرار داده تا استفاده فرد از آن وسیله تداعی شود. مجازات افترای فعلی در قانون برابر با ۳-۶ ماه حبس یا مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه می باشد.

شرایط تحقق جرم افترا


به صورت کلی، وجود ۳ شرط زیر برای تحقق جرم افترا و تهمت ضروری است:

شرط اول) نسبت دادن جرم به افراد دیگر

عملی که نسبت داده می شود باید به صورت عادی جرم تلقی شود، در صورتی که این عمل تنها مخالف شرع بوده و جرم نباشد، جرم تهمت و افترا صورت نگرفته است.

شرط دوم) صراحت در انتساب جرائم

انتساب  عمل در فعل توهین و افترا باید به صورت صریح باشد به صورتی که فرد به صراحت عنوان کند که شخص دیگر مرتکب جرم مشخصی، مانند دزدی، قتل، کلاهبرداری و … شده است.

شرط سوم) عدم توانایی فرد تهمت زننده در اثبات جرم طرف مقابل

در صورتی که فرد تهمت زننده بتواند ادعای خود را مبنی بر انجام فعل مجرمانه از سوی فرد مقابل ثابت کند، در این صورت، توهینی صورت نگرفته و این نسبت از مصادیق جرم افترا و توهین محسوب نمی شود.

جرم توهین به مقامات


ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی، اهانت به مقامات را به عنوان یکی از مصادیق جرم توهین مشدد بررسی کرده و عنوان کرده است: در صورتی که فردی با در نظر گرفتن سمت رؤسای سه قوه یا معاونان رؤسا، وزیران، نمایندگان مجالس شورای اسلامی و خبرگان و شورای نگهبان، قضات، پرسنل مؤسسات دولتی، شهرداری ها و … در حین انجام وظیفه اهانت نماید، برابر قانون با آنها برخورد شده و مجازات ۳-۶ ماه حبس یا حداکثر ۷۴ ضربه شلاق یا ۵۰۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰۰۰ ريال جزای نقدی برای آنها در نظر گرفته می شود.

در صورتی که فرد اهانت کننده، متوجه شخصیت سیاسی طرف مقابل نباشد، توهین وی از مصادیق توهین عادی محسوب می شود.